HSP AS

fade

Doc. dr. sc. Vlatka Vukelić: "Gospodo, naoštrite olovke!"

16 Travanj 2018 In Grad Zagreb

Iz više razloga nemam namjeru javno polemizirati s aktualnim predsjednikom HSP AS. Njega i skupinu oko njega trenutno jedino u povlačenju političkih poteza motivira slijepa poslušnost u provođenju uputa „lijevog krila HDZ-a“. Provodeći njihove naputke nadaju se da će im ostati dovoljno mrvica koje padnu s njihova stola. Nakon godinu i pol totalne političke latentnosti i izbjegavanja konkretnih političkih poteza, na prvi znak mogućih prijevremenih parlamentarnih izbora, nastaje bezglavo komešanje na pravaškoj sceni, koje za jedini cilj ima potencijalnu koaliciju s nalogodavcima. Potpuno zanemarujući činjenicu kako je upravo predsjednik stranke odgovorna osoba, kako za financije, tako i za vođenje politike, manipulacijom članova dijela Predsjedništva (iz dva grada, dva gradića i jedne općine), isti vodi stranku u stečaj. U godinu i pol mandata nije se učinilo ništa na okupljanju desnice, već se iz sjednice u sjednicu izbacivalo ljude iz Predsjedništva. Kult ličnosti moguće je graditi kod karizmatičnih vizionara, a kod bezidejnih poslušnika to svakako nije moguće.

Na snazi je Statut temeljem kojega telefonske sjednice Predsjedništva može organizirati i voditi jedino glavni tajnik HSP AS kojega se vanstatutarno i nelegalno pokušalo zaobići. Čekajući pravorijek nadležnih organa ja kao dopredsjednica stranke sa svojim suradnicima nastavljam provoditi važeće dogovore i potpisane sporazume. Ovaj kritični trenutak za naš narod treba jasan, brz i jezgrovit politički odgovor i još brže političko rješenje. Iskazujem žal što to kod svojih defenestratora pravaša još nisam vidjela. Kako ne bi bilo daljnjih nedoumica treba istaknuti i da je na dva zadnja Sabora naše stranke upravo Anto Đapić bio počasni gost.

Ograđujem se od izjava osoba koje nemaju kredibilitet, nisu sudjelovali u stvaranju ove stranke niti u očuvanju ili daljnjoj izgradnji pravaštva, a imali su za to ovlasti i obveze. Žalosno je imati ovlasti, a u godinu i pol ne učiniti ništa za financijski oporavak stranke ili njeno političko pozicioniranje. Model izbacivanja (a ubrzo vjerujem i prave defenestracije) nije slučajan i traje od 01.07.2017. kada je iz stranačkog Predsjendištva isključen hrvatski general Zvonko Peternel. Tada sam se jasno i glasno usprotivila ovom modelu očuvanja vlastitih pozicija. Međutim isti model nastavio se primjenjivati i dalje, a medijski je najeksponiraniji slučaj pokušaja lažiranja isključenja glavnog tajnika Pere Ćorića. Ne preostaje mi drugo nego ovim putem poručiti da odgovorni dobro naoštre olovke, jer na tiskovnoj konferenciji u Osijeku uz mene su bili visoki stranački dužnosnici i brojni vijećnici HSP AS. Tijekom predstavljanja političkog projekta za nacinalnu obnovu „DESNO“ diljem RH bit će isti slučaj. Rado ću se odazvati legalnom Časnom sudu u punom sastavu od pet članova te predočiti detalje koje ovdje navodim kao i Predsjedništvu stranke koje jedino može donijeti odluku o pokretanju ovakovih postupaka. Sve drugo su davne želje i prejudiciranja i to je ljudski razumljivo, ali je protupravno.

Desno i domoljubno okupljanje nema alternative, mi smo u tom procesu duboko kao i u pripremama za aktivno provođenje referenduma vezano uz skandaloznu ratifikaciju Istanbulske konvencije.

Kontaktirajte nas

Pratite nas putem

Na društvenim mrežama smo. Pratite nas.

Pratite nas putem

Nalazite se ovdje: Naslovnica Novosti Grad Zagreb Doc. dr. sc. Vlatka Vukelić: "Gospodo, naoštrite olovke!"