HSP AS

fade

Potpora referendumima Miljenka Bušića i HSP AS Petrinja

25 Svibanj 2018 In Sisačko-moslovačka

U Hrvatskom domu jučer je održana tiskovna konferencija na kojoj je dr.Viktorija Kaleb, zamjenica petrinjskog gradonačelnika, zajedno s predstavnicima pojedinih političkih stranaka i braniteljskih udruga pozvala građane da svojim potpisima do nedjelje podrže referendumske inicijative za promjenu izbornog zakona i za otkazivanje Istanbulske konvencije. Na tiskovnu konferenciju su se odlučili zbog toga što su zgroženi ponašanjem pojedinih aktualnih čelnika koji na najgrublji način onemogućuju izjašnjavanje građanima po pitanju referenduma:

„Neshvatljivo je i neprihvatljivo da građani nemaju Ustavom zagarantiranu mogućnost na izjašnjavanje o referendumima. U Rijeci i Samoboru građani uopće nemaju priliku izjasniti se o referendumima, a u Zagrebu, Osijeku i nekim manjim gradovima se traži veliki novac za štandove za gradske lokacije za koje svi građani plaćaju poreze, prireze i doprinose pa je neshvatljivo da ponovno plaćaju isti prostor. Osim lokalnih aktualnih odnarođenih vlastodržaca neviđenu opstrukciju i sabotažu referendumskih inicijativa čine mainstream mediji koji svakodnevno serviraju laži o referendumskim pitanjima. Ne slušajte ni stranke, ni vođe koje su vas izdale, niti njihove satelite. Male strančice koje bi upravo novim izbornim zakonom zauvijek nestale s političke scene. Političke kaste se boje naroda i njegova mišljenja i ne daju da se narod, nakon što se izborio za državu izbori za demokraciju i slobodu.“

Predsjednik petrinjske podružnice HSP-a dr.Ante Starčević Miljenko Bušić se osvrnuo na nedavne događaje koji potvrđuju da bi novi izborni zakon ispravio nepravdu da vijećnici predstavnici nacionalnih manjina budu ti koji odlučuju o opstanku Vlade.

U tom je smislu kritizirao ponašanje predstavnika srpske nacionalne manjine Milorada Pupovca koji je, kako je Bušić rekao, potrčko Aleksandra Vučića. Iz dosta je primjera jasno da je Pupovac trenutno najsnažniji političar u Hrvatskoj:

„Jer, primjera radi. Nedavno na zahtjev dijela opozicije, u Hrvatskom saboru za novim izborima. On, kao predstavnik srpske nacionalne manjine, njima odgovara. ‘Pa dobro, dat ćemo vam izbore.’ Znači, saborski zastupnik izabran po posebnom hrvatskom zakonu Lex specialisu, kojim mu je omogućeno da s minimalnim brojem glasova bude izabran u hrvatski sabor kao predstavnik srpske nacionalne manjine, koji po nalogu Aleksandra Vučića, provodi sve što mu ovaj naredi, bahato sebe predstavlja kao velikog vođu demonstrirajući svoju snagu kao predvodnik velikih promjena, a sve to zašto što sadašnja tanka vlast ovisi o njemu.“

Na tiskovnoj konferenciji je govorio i umirovljeni hrvatski branitelj Ivo Vranić i jedan od utemeljitelja HDZ-a na ovom području:

„Iziđite na ovaj referendum. Zaokružite da se promijeni ovaj nakaradni izborni zakon, nakaradna Istanbulska konvencija. Svaki normalni čovjek kršćanin, pa i ne bio kršćanin, je protiv toga. Pogotovo ovaj nakaradni izborni zakon gdje, ja ih neću nazivati četnici, jer je to za njih pohvalno, ja ću ih nazvati srpski teroristi koji šetaju po Hrvatskom saboru, počevši od Milorada Pupovca. Da li je srpska nacionalna manjina toliko obespravljena da oni u Saboru imaju zagarantirana tri mjesta na čelu s Miloradom Pupovcom gdje su svi članovi većinom iz SDSS-a.“

Dr.Kaleb je još podsjetila kako će se potpisi za referendumske inicijative prikupljati svakodnevno na Trgu hrvatskih branitelja u Petrinji te u Mošćenici u blizini Mjesnog doma. U nedjelju će se potpisi prikupljati na prostorima ispred crkvi.

Kontaktirajte nas

Pratite nas putem

Na društvenim mrežama smo. Pratite nas.

Pratite nas putem

Nalazite se ovdje: Naslovnica Novosti Sisačko-moslovačka Potpora referendumima Miljenka Bušića i HSP AS Petrinja